Over mij

Leuk dat je even op mijn blog kijkt!

Wie ben ik?

Ik ben Ramona van den Arend, 31 jaar oud. Ik kom uit Ede, maar woon inmiddels in Bennekom vanwege het vallen voor een mooi, groot, maar oud huis. Van beroep ben ik, na negen jaar bij de Mac te hebben gewerkt, wijkverpleegkundige. Ik heb gestudeerd aan de HAN nadat ik een jaar met Marcel in Dublin heb gewoond en heb in 2009, tijdens het laatste jaar van de opleiding, mijn eerste kind Lukas gekregen.

Ramona in Dublin
PayPal, Dublin

Ik wilde een jurk en een feest, dus we trouwden snel. In 2010 begon ik te werken bij Buurtzorg en volgde er gauw nog twee kinderen; Julian (2011) en Marc (2012). Haken is/was een hobby. Met een conditie van 0 na drie zwangerschappen, begon ik met hardlopen en rende in 2013 mijn eerste ‘bergrace by night’.

Hardlopen met kinderwagen

In december 2013 zijn we met de kinderen naar Australië gevlogen om daar zes weken te genieten van het land en van familie.

Naar Australië vliegen met kinderen

Tijdelijk heb ik op de polikliniek neurologie gewerkt naast het werk in de wijk en heb ik mezelf gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Op de school van de kinderen werd ik lid van de OR en MR, om wat meer hoogte te krijgen van wat er op school gebeurt. Ian werd geboren in 2015 en ik kreeg mijn eerste stukje volkstuin.

Aardbeien plukken met de kinderen

Het werken op de polikliniek doe ik inmiddels niet meer, maar in de wijk werk ik nog wel. Het jaar 2015 was tevens het jaar dat ik een Parkinson Cafe begon op te starten, voor lotgenotencontact en kennisoverdracht. Hetzelfde jaar begon ik deze persoonlijke blog en blog soms werkgerelateerd op kijkindewijk.wordpress.com.

In 2016 zijn we verhuisd en heb ik de OR en MR verlaten. Binnen mijn werk komt nog een taak als cursusleidster op mijn pad. Het bloggen doe ik minder vaak dan gewild, door alle werkzaamheden aan het huis en indirect ook het huishouden en de kinderen. Toch sleep ik de eerste samenwerkingen binnen en houd ik er hele leuke contacten aan over en dat vind ik heel erg leuk!

Ramona van den Arend

Waar hou ik van?

Ik geniet van de kleine dingen en heb snel inspiratie. De kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron en verder mijn werk, het buitenleven en hardlopen.

Hoe is mijn schrijfstijl?

Dat kan variëren van zoetsappigheid tot azijnpisserij. Met enthousiasme en soms juist meer matheid, afhankelijk van het onderwerp. Misschien met wat flauwe of droge humor. Het is maar net hoe de bui hangt.

Mijn valkuilen?

Met al mijn enthousiasme; te veel willen.

Waar ben ik op de volgen?

Naast het bloggen ben ik graag dagelijks actief op Twitter en Instagram.

Wat zeggen anderen over mij

‘Je droge humor, mooie jongens en originele onderwerpen zijn leuk om te lezen en zien.’ Merel, van lotuswritings.nl (2016)